Grundkurs i hemsidor (Digistoff)

Har er förening en hemsida som bör uppdateras? En hemsida som inte är aktuell ger dålig bild av föreningen och tjänar därmed inte sitt syfte. Nu har ni dock möjlighet att, med hjälp av en handledare, få ordning på detta.

Denna kurs behandlar de grundläggande saker som behövs för att föreningar skall få en stilig, visuell och välfungerande hemsida. Vi går igenom hur man bygger upp rubriker och underrubriker, hur man publicerar texter och hur man kan dela dem med andra. Vi går även igenom hur man lägger upp bilder så att de är symmetriska och i linje, skapar länkar och en massa andra saker.

Under kursen har deltagarna möjlighet till personligt handledning och är ett ypperligt tillfälle för föreningar att få ordning på hemsidorna. Föreningar har en tendens att i dagsläge satsa på sociala medier, vilket är bra, men man bör komma ihåg att sociala medier är exkluderande och att synligheten inte är så bra som man oftast tror. En uppdaterad hemsida i kombination med sociala medier är bra med tanke på synligheten i föreningar.

Förhandskunskaper: inga, men bra om man känner till Digistoff.

Vill ni arrangera denna kurs kan ni kontakta oss här

Tillbaka

Kulturfabriken